Oefentherapie

Oefentherapie en revalidatie bestaan uit spierversterkende, mobiliserende of stabiliserende oefeningen die u helpen om beter te kunnen functioneren.

 

(Sport)massage

Door middel van massage wordt ervoor gezorgd dat de gespannen spieren afnemen in spanning. Dit zal zorgen voor minder pijn in spieren en een grotere beweeglijkheid.

 

Mobiliseren

Als u moeilijker beweegt of een pijnlijk gewricht heeft, kan mobiliseren een goede optie voor u zijn. Mobiliseren gebeurt zowel passief (door de fysiotherapeut) als actief (door uzelf).

 

 


 

Medical taping

Medical tape, een elastische tape, kan gebruikt worden bij vele soorten klachten. Het voordeel van de elasticiteit is dat de bewegingsvrijheid van een spier of gewricht niet wordt beperkt. Dit is effectief bij bijvoorbeeld spierproblemen, gewrichtsklachten of zelfs bij hooikoorts.

 

Aan huis

Soms zit u in een situatie waarbij het niet mogelijk is om naar de praktijk te komen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na een operatie, door een verslechterde conditie of omdat u teveel pijn heeft. In dat geval kan de fysiotherapeut ook bij u aan huis komen.

 

Manuele therapie

Manuele therapie is geschikt bij klachten aan één of meer gewrichten of aan de wervelkolom. De manueel therapeut behandelt u door middel van mobilisaties/manipulaties en geeft u meestal oefeningen mee voor thuis. Klik op ‘lees meer’ om de indicaties te bekijken.