Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Fysiotherapie wordt helaas niet meer vergoed vanuit de basisverzekering (alleen chronische indicaties). Dit betekent dat u een aanvullende verzekering nodig heeft om fysiotherapie vergoed te krijgen. Bent u niet aanvullend verzekerd, dan kunt u op de pagina ‘Tarieven indien u niet aanvullend verzekerd bent’ de tarieven bekijken.

Fysiotherapie Van Welzen heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks komen, maar ook met een verwijzing van de huisarts. U betaalt bij vergoedingen vanuit het aanvullende pakket nooit een eigen risico.

Voor chronische indicaties (bijvoorbeeld COPD, MS, CVA, nieuwe knie/heup, etc.) is een verwijzing van een (huis)arts nodig. U komt dan in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering vanaf de 20e behandeling fysiotherapie. Dit betekent dat u de eerste 20 behandelingen zelf moet betalen óf het eerst vanuit uw aanvullende pakket wordt vergoed. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een chronische indicatie? Neem dan even contact op met de praktijk of met uw zorgverzekeraar.

De hydrotherapie die wordt gegeven door Fysiotherapie Van Welzen wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed vanuit een ander potje. Dit is bij iedere zorgverzekeraar anders, en ook de voorwaarden verschillen, dus vraag dit even na bij uw eigen zorgverzekeraar.

Wilt u een ander pakket omdat u meer of minder fysiotherapie nodig heeft? Wissel dan van pakket of verzekeraar vóór 1 januari. U kunt dit online wijzigen of even bellen naar uw verzekeraar. Op de website van uw verzekeraar kunt u de pakketten en vergoedingen bekijken.

 


Tarieven indien u niet aanvullend verzekerd bent

Fysiotherapie wordt alleen vergoed als u aanvullend verzekerd bent. Heeft u alleen een basisverzekering, overweeg dan eens om toch een aanvullende verzekering af te sluiten. U kunt onverwachts toch fysiotherapie nodig hebben, bijvoorbeeld na een operatie, een blessure of bij overbelastingsklachten. Voor de kosten van fysiotherapie geldt geen eigen risico. Fysiotherapie Van Welzen heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

Mocht u niet aanvullend verzekerd zijn, dan gelden de volgende tarieven:

– Zitting fysiotherapie €33,00
– Screening, intake en onderzoek €54,00
– Intake na verwijzing €37,50
– Fysiotherapie aan huis €40,00
– Intake aan huis (met verwijzing) €51,35
– Eenmalig onderzoek €45,00
– Eenmalig onderzoek aan huis €55,00
– Sportmassage per 30 minuten €25,00

Heeft u vragen over uw polis, de vergoeding of de bovenstaande tarieven? Neem dan gerust even contact op.